First time buat blueberi cheese tart.
BLUEBERRY CHEESE TARTS Tart Pastry 250g butter 125g icing sugar 1 ‘B’ egg 440 plain flour Filling 250g Philadelphia cream cheese 60g castor sugar 20g butter 1 ’B’ egg Blueberry filling · Pukul butter & icing sugar smpi kembang. · Masuk telur, pukul sebati. · Masuk tepung, gaul hingga rata. · Cubit sikit & tekan dlm tart mould yg digris. Tekan dlm mould dgn fork. · Bakar 180c, 10-12 minit (¾ masak). Keluar & ketepikan. · Utk filling, pukul cream cheese, gula & butter smpi kembang, masuk telur & pukul rata. Masuk dlm piping bag. · Bubuh ½ sudu kecil blueberry dlm tat shell & pipekan cheese ke atasnya. · Bakar 180c, 5-10 minit. Nota: Pastry tu biar nipis pasal bila bakar ia kembang (tebal), tak sedap pasal tak crunchy. Utk decoration bubuh sikit filling atas cheese dan swirlkan dgn lidi sblm bakar. Resepi dr forumer cari.com, tak ingat sapa...anyway thx ye...
| |
0 comments:
Post a Comment